top of page
Eneron Oy company logo

Suomessa kehitetty ainutlaatuinen ohjelmisto kiinteistöjen energiajohtamiseen


Tiedote. Julkaistu: 12.10.2017, 09:15 Eneron Oy

Eneronin kehitystyön tuloksena on syntynyt ainutlaatuinen energiajohtamisen sovellus, joka kerää automaattisesti kiinteistöjen energiatiedot suoraan sähköisistä laskuista. Eneron™ -sovellus kokoaa yhteen kulutus- ja kustannustiedot, jotka pohjautuvat energia- ja vesiyhtiöiden luotettavaan mittaustietoon. Aineisto siirtyy Eneron™ -palveluun, josta yhdellä silmäyksellä on nähtävissä kiinteistösalkun ja kohteiden energiatehokkuuspotentiaali, energiasäästökohteet sekä tehtyjen energiahankkeiden vaikuttavuus.

Palvelu on ainoa laatuaan Suomessa sekä maailmalla. Palvelun luotettavuus on verifioitu ISO 50 001 Energy Management Systems -standardin mukaan. - Kun kiinteistöjen arvioitu energiansäästöpotentiaali on 30 %, voi kuka tahansa laskea, mitä se käytännössä tarkoittaa kiinteistön elinkaarisäästöinä. Tämän kokonaisuuden merkityksen pystymme nyt helposti osoittamaan myös euroina, mikä kiinnostaa yritysjohtoa, Eneron Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Kontro painottaa.

Kiinteistömanagerit, isännöitsijät ja kiinteistöportfolioiden omistajat hyötyvät

Kulutustiedon sähköiseen hankintapalveluun kuuluvat Suomessa toimivat kaikki sähkö- ja kaukolämpöenergiaa sekä vettä toimittavat yritykset. Sähköisiä laskuja välittävät tällä hetkellä Eneron™ -sovellukseen Basware Oyj, Opus Capita Group, Tieto Oyj ja Apix Messaging Oy. Todellinen kulutustieto yhdistyy Eneron™ -sovelluksen analytiikkaan, energia- ja PTS-investointien hallintaan sekä näiden vaikuttavuusseurantaan. Tuloksena on ennennäkemätön työkalu helpottamaan kiinteistömanagerien, isännöitsijöiden ja kiinteistöportfolion omistajien työtä.

Eneron™ -sovelluksen käyttäjiä ovat tällä hetkellä muun muassa Sampo Oyj, jossa Ovenia Oy on managerina, CTV-Properties Ab, jossa varainhoitajana on Catella Asset Management Oy ja Newsec Asset Management Oy teknisenä managerina sekä Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj.

Sampo Oyj suunnannäyttäjänä

Kiinteistöjen data on usein hajallaan eri palveluissa ja järjestelmissä. Tietoa on vaikea koota monista lähteistä ja hahmottaa kokonaisuutta puhuttaessa useiden kymmenien kiinteistöjen kokonaisuuksista. Sampo Oyj:llä on lukuisia kiinteistöjä ympäri Suomea. Näistä 39 on jatkuvassa Eneron™-palvelun seurannassa. Ohjelmiston avulla nähdään muun muassa kaikkien kiinteistöjen energian kokonais- ja keskikulutus sekä ostetun energian keskihinta kokonaisuutena, salkkutasolla tai kiinteistöittäin. Kiinteistöistä vastaava näkee halutessaan myös näköislaskut. Ohjelman monitorointipalvelu tuottaa automaattisesti grafiikan ja ominaiskulutustiedon, jonka perusteella nähdään, toimiiko kiinteistö johdonmukaisesti eri ulkolämpötiloissa paljastaen säätöjen tai käytön ongelmat samoin kuin toteutettujen energiatehokkuushankkeiden vaikuttavuuden myös todellisina euroina.

Sampo Oyj:n kiinteistöpäällikkö Jukka Teerimäki kertoo, että palvelu toimii heillä johtamisen työkaluna ja päätöksenteon tukena. - Uusin ominaisuus auttaa seuraamaan energiankulutusta tarkasti. Energiasyöpöt kiinteistöt erottautuvat joukosta ja niille tehdään tarkat suunnitelmat. Palvelun avulla pystymme arvioimaan eri kunnostusmenetelmien tehokkuuden ja hyödyn sekä investoinnin takaisinmaksuajan. Ja mikä tärkeintä, pystymme jälkikäteen seuraamaan ja todentamaan tulokset luotettavasti, Teerimäki korostaa.

Teerimäki arvostaa Eneronin sovellusta. Palvelua on myös kehitetty yhdessä Ovenian energiamanagereiden kanssa vastaamaan paremmin Sampo Oyj:n tarpeita.

Kiinteistöjohtamisen uusin työkalu mahdollistaa tiedolla johtamisen

Eneron toimii omistajan tukena ja apuna. Eneron™ -palvelulla pystytään varmentamaan, tehdäänkö oikeita asioita. Isoissa kiinteistöportfolioissa yksittäiset potentiaaliset kiinteistöt saattavat jäädä huomiotta, koska olemassa olevan tiedon läpikäynti on ollut raskasta. - Tämä on työkalu kiinteistöjohtamiseen. Sovelluksen avulla kiinteistön omistajat ja kiinteistömanagerit näkevät, mitkä ovat ongelmakiinteistöjä ja onko tehty oikeita ratkaisuja. Kaiken perustana on digitaalisuus ja data. Tämä on tiedolla johtamista parhaimmillaan, Eneron Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Kontro perustelee.

Lisätietoja: Eneron Oy Toimitusjohtaja Jarmo Kontro 050 566 6390 jarmo.kontro@eneron.fi

Eneron Oy | Sörnäisten rantatie 29 | 00500 Helsinki | + 358 (0) 10 281 5000 | eneron.fi


Viimeiset  Senaste  Latest
Arkisto  Arkiv  Archive
Tagit   Taggar  Tags
Seuraa  Följ  Follow
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Social Icon
bottom of page