top of page
Eneron Oy company logo

Asuntoyhtiöt tarvitsevat luotettavaa tietoa oikeista energiatehokkuustoimenpiteistä ja niiden vaikut


Olemme Eneronissa erikoistuneet energiankäytön johtamiseen ja hallintaan. Eneron™ -palvelumme avulla olemme analysoineet ja selvittäneet tuhansien kiinteistöjen energiankäyttöä. Asiakkaamme ovat saaneet näkemyksen kokonaisenergiankäytöstään, rakennusten energiankäytön tunnusluvuista ja niiden priorisoinnin energiatehokkuuden kannalta.

Olemme myös olleet mukana arvioimassa erilaisten toimenpiteiden vaikuttavuutta perustuen todellisen kulutuksen muutoksiin. Joidenkin toimenpiteiden avulla on saavutettu merkittäviä säästöjä, kun taas joidenkin toimenpiteiden vaikuttavuus on ollut vaatimatonta ja joskus jopa kulutusta lisäävää.

Jokainen kiinteistö on jossain määrin erilainen yksilö, jonka analysoinnissa on tärkeää tukeutua todelliseen, luotettavaan tietoon. Kun asuntoyhtiöillä on usein vaikeuksia saada kokonaiskuvaa markkinoilla olevien erilaisten palveluiden ja laitteiden todellisesta vaikuttavuudesta, olemme päättäneet laajentaa palveluamme myös yksittäisten asuntoyhtiöiden analyyseihin ja mallinnukseen.

Tuotamme yhtiön isännöitsijälle ja hallitukselle selkeän raportin, jossa rakennuksen energiankäytön jakautuma ja tunnusluvut on määritetty ja arvioitu, mitä energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä kyseisessä rakennuksessa voitaisiin toteuttaa ja mikä niiden kokonaisvaikuttavuus on. Tämä tuo helpotusta pitkän tahtäyksen suunnitteluun, koska käytössä olevan rakennuskannan ylläpito edellyttää erilaisia toimenpiteitä julkisivujen peruskorjauksista putkistojen uusimiseen. Kun tähän yhdistetään tarve parantaa samanaikaisesti energiatehokkuutta, eivät valinnat ole kovin helppoja. Lisää vaikeusastetta tuovat aktiiviset tarjoajat, joiden energiatehokkuutta parantavat arviot ovat usein kovin optimistisia.

Viimeiset  Senaste  Latest
Arkisto  Arkiv  Archive
Tagit   Taggar  Tags
Seuraa  Följ  Follow
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Social Icon
bottom of page